Wat is kinesiologie?

Je weet wel wat je wilt en vooral wat je NIET wilt maar het lukt steeds niet, iets houdt je tegen, iets ‘blokkeert’ je maar wat?! 

Hoe fijn zou het zijn als jouw lijf gewoon aangeeft wat er aan de hand is en wat er nodig is om dit op te lossen. Laat dit is nou precies zijn wat je met kinesiologie doet!

Voorbeeld:

Je verlangt naar rust en ontspanning. Je voelt je gestrest: Je hartslag is verhoogd, je schouders en nek zijn gespannen en je hebt hoofdpijn of buikpijn. In het lijf is naast deze klachten een heel proces gaande wat niet helpend is maar wel heel veel energie kost. Samen met jou onderzoek ik waar dit proces begint. Vervolgens kijk ik wat er nodig is om de stress te kunnen loslaten. Je energie kan weer gaan stromen. Jouw lijf kan zich eindelijk gaan ontspannen. Je hartslag gaat omlaag, nek en schouders ontspannen, de hoofdpijn en buikpijn verdwijnen.

Hoe ga ik te werk:

Rustig met een kopje thee maken we samen een positief doel voor de sessie. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Mijn energie stroomt.
  • Ik maak vol zelfvertrouwen keuzes vanuit mijn hart.
  • Ik voel me rustig en ontspannen.

Vervolgens mag je op de massagetafel komen liggen. Op de schoenen na kan de kleding gewoon aanblijven. Ik onderzoek waar in jouw lijf de spanning wordt vastgehouden en wat er nodig is om jouw doel te bereiken. Ik doe dit door bijvoorbeeld bepaalde punten aan te raken of je een korte beweging te laten maken Je hoeft het dus niet met je hoofd te bedenken jouw lijf geeft de informatie.

  • Na de sessie heb je veel inzicht over de oorzaak van je klachten.
  • De drukpunten die ik gebruik zijn reflex- en acupressuurpunt.
  • Tijdens de sessie maak ik gebruik van essentiële olie.
  • Na iedere sessie krijg je handvatten mee voor thuis, zodat het ook daar kan doorwerken.
  • Je krijgt een EHBO (eerste hulp bij onbalans) dit is een oefening of massagepunt die jou helpt heel snel je balans weer terug te vinden als het even lastig is.

Neem hier contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contact

Wat is Kinesiologie?

Reviews

Als ik bij Corry kom dan is er aandacht voor het lichaam en de geest. Ik vind dit een prettige en goede combinatie. We drinken eerst een kopje thee en luistert ze heel goed naar mij. Waardoor mijn hulpvraag snel duidelijk wordt. Vervolgens past ze de kinesiologie toe en neemt ze wat we hebben besproken hierin mee. Hiermee krijg ik een beeld welke delen van mijn lichaam wat ondersteuning kunnen gebruiken. Om vervolgens in balans te komen. Haar manier van werken vind ik erg prettig. Door de behandelingen en oefeningen die ik mee krijg kan ik echt beter omgaan met negatieve invloeden van de buitenwereld. Dit geeft veel rust.”

Door met Corry te werken ben ik beter in balans: Minder aanwezig in m’n hoofd, ik pieker ik minder. Ik heb meer aandacht voor mijn lichaam, ik kan nu veel beter voelen wat ik nodig heb. Ik heb echt veel meer energie. Ook het ‘huiswerk’ is fijn  als ik weer in onbalans kom. Af en toe ga ik ‘s nachts weer in de denkstand, dan doe ik die EHBO oefening. Dit geeft meteen houvast en ontspanning. Ik heb er weer vertrouwen in!”